Overval parfumerie Douglas Buikslotermeerplein Amsterdam-Noord; daders 15, 16 en 17 jaar oud

Deel dit bericht via:

Donderdag 22 april 2021

AMSTERDAM – Parfumerie Douglas aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord is donderdagochtend overvallen. Omstreeks 09:00 uur duiken er plotseling drie mannen op als twee personeelsleden van de parfumerie het pand wil betreden. De overvallers bedreigen het personeel met een vuurwapen en nemen geld en goederen mee. Vervolgens rennen de overvallers de winkel uit. Via het alarmnummer 112 werd de politie op de hoogte gehouden van de looprichting van de verdachten en werden er signalementen doorgegeven. Toen politiepersoneel de vermoedelijke verdachten zagen lopen gingen deze er hard rennend vandoor. Op aangeven van omstanders en omwonenden en mede door een groot aantal toegesnelde collega’s konden de drie verdachten snel worden aangehouden in de omgeving van Spelderholt en Houdringe. Tijdens de aanhouding is door de politie een waarschuwingsschot gelost. De drie verdachten zijn 15, 16 en 17 jaar oud. Tijdens het onderzoek van de politie is een vuurwapen en goederen uit de winkel aangetroffen. Op de parkeerplaats achter de winkel is eveneens een groot kapmes of machete aangetroffen en door de politie veilig gesteld, zo is op onderstaande foto’s te zien.