Woning opnieuw beschoten Dijkmanshuizenstraat Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zaterdag 20 maart 2021

AMSTERDAM – Een woning in de Dijkmanshuizenstraat in Amsterdam-Noord is zaterdagavond omstreeks 20:15 uur voor de tweede keer in enkele dagen tijd beschoten. Niemand raakte gewond. Via Burgernet werd opgeroepen uit te kijken naar een man van 18-22 jaar en circa 1,80 m lang. De man ging gekleed in een zwarte jas en een zwarte broek. Hij was op de vlucht geslagen op een herenfiets met een rekje. De politie heeft de verdachte kort daarop, op aanwijzingen van een getuige, in de nabijgelegen Oosterendstraat aan kunnen houden. De man is overgebracht naar het politiebureau. Ook de fiets van de man is in beslag genomen. Forensisch rechercheurs hebben bij de woning sporenonderzoek verricht. De betreffende woning blijkt twee dagen geleden ook beschoten te zijn in de nachtelijke uren. Buurtbewoners zouden gisteren een brief van de gemeente hebben ontvangen waarin werd gemeld dat er opnieuw cameratoezicht in de straat zou komen na aanleiding van een nieuw incident. In oktober werd door de burgemeester ook al cameratoezicht ingesteld in de straat na de beschieting van een woning en twee explosies. Het cameratoezicht is in januari stopgezet. In verband met de explosies is destijds een 18 -jarige verdachte aangehouden.