Verdacht object aangetroffen; Centraal Station Amsterdam ontruimd

Deel dit bericht via:

Zondag 21 maart 2021

AMSTERDAM –¬† Op het Centraal Station in Amsterdam is zondag middag omstreeks 14:05 uur een verdacht object aangetroffen bij een reiziger, vermoedelijk op spoor 15-B. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en het station is volledig ontruimd. Er rijden geen treinen meer en ook het overige openbaar vervoer inclusief de veerboten richting het Centraal ligt stil of wordt omgeleid. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP-1 (Geco√∂rdineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure). De politie roept via Twitter op om het Centraal station te vermijden en een andere route te kiezen. Uitgebreid onderzoek van de EOD heeft uitgewezen dat het verdachte object, met daarin een vloeistof, geen gevaarlijke stoffen bevatte. Omstreeks 17:40 uur is de afzetting rond het Centraal station opgeheven.