Verdachte aangehouden op bootje Ridderspoorweg Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zaterdag 23 januari 2021

AMSTERDAM – De politie heeft zaterdagochtend een verdachte aangehouden in Amsterdam-Noord. De man werd aangehouden op zijn bootje dat ligt afgemeerd in het Johan van Hasseltkanaal aan de Ridderspoorweg. Volgens een buurtbewoner zou de verdachte een bekende zijn van de politie en zou deze man al vaker zijn aangehouden. Bij een van deze keren zou hij toen met een groot mes hebben gedreigd. Mede daarom zal de politie uit veiligheidsoverwegingen zijn overgegaan tot een zogeheten schildprocedure. Daarvoor zijn drie hondengeleiders ter plaatse gekomen die daarvoor zijn opgeleid en daar de benodigde uitrusting voor hebben. Een politiehelikopter hing boven het gebied. Ook twee boten van de waterpolitie kwamen ter plaatse. Via één van de boten is de politie het bootje van de verdachte opgegaan en heeft de man uiteindelijk kunnen aanhouden. Het bootje van de man en een fiets zijn in beslag genomen. Wat deze keer de exacte aanleiding voor de aanhouding is geweest is op dit moment niet bekend.