Weer twee auto’s uitgebrand in Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Donderdag 31 december 2020

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord zijn afgelopen nacht weer twee auto’s uitgebrand. Omstreeks 03:10 kregen de brandweer en de politie een melding van een autobrand op Zeevaart in de wijk Banne-II. Op een parkeerplaats stond een zilvergrijze BMW in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle maar de voorzijde van de auto is volledig uitgebrand. Circa twee uur later, omstreeks 05:10 uur, moest de brandweer wederom in actie komen voor een autobrand. Deze keer stond er een donkergrijze Mercedes stationwagen in brand op de Moestuinlaan ter hoogte van het Juttepeerpad in De Bongerd. Bij aankomst van de brandweer en de politie stond de binnenkant van de auto in brand en stonden de ramen van de auto op een kier. Men gaat uit van brandstichting aangezien er tijdens het blussen van de brand twee zwarte jerrycans zijn aangetroffen waarvan er één een gele dop had. Opvallend is dat bij een autobrand op zondag 20 december, op de Van Riemsdijkweg in Amsterdam-Noord, eveneens een zwarte jerrycan met een gele dop werd aangetroffen. Gisterennacht en ook de nacht ervoor gingen in Amsterdam-Noord ook al auto’s in vlammen op. Inmiddels zijn er dit jaar in Amsterdam-Noord al achtendertig meldingen van autobranden geweest waarbij tenminste eenenzestig auto’s geheel of gedeeltelijk door brand zijn verwoest. Dit zijn allemaal autobranden waarbij zeer waarschijnlijk sprake is van brandstichting.