Auto crasht na achtervolging Stellingweg Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Vrijdag 11 december 2020

AMSTERDAM – Een auto is vrijdagavond na een achtervolging met de politie gecrasht tegen een flat in Amsterdam-Noord. Het incident vond omstreeks 20:40 uur plaats op de Stellingweg ter hoogte van het Kermispad. Een burgerauto van de politie zat volgens getuigen al enige tijd achter een zwarte Mercedes met handelaarskenteken aan. Ter hoogte van de Platenwagenweg is de bestuurder van de Mercedes vermoedelijk de macht over het stuur verloren, heeft daarbij een verkeerszuil uit de grond gereden waarna het voertuig in een slip is geraakt en achterstevoren tegen een flatgebouw bij het Kermispad tot stilstand gekomen. Twee verdachten zouden te voet zijn gevlucht in de richting van de Oostzanerdijk maar konden kort daarop door de politie worden aangehouden. De aanleiding voor de achtervolging zou een verdachte situatie zijn geweest, aldus een woordvoerder van de politie. Wat die verdachte situatie was is op dit moment niet bekend. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft ter plaatse onderzoek gedaan en foto’s gemaakt. De auto is voor verder onderzoek door een kraanwagen van de politie afgevoerd.