Politie houdt drie verdachten aan na melding schietpartij Beemsterstraat Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zondag 16 augustus 2020

AMSTERDAM – De politie heeft vannacht drie verdachten aangehouden in Amsterdam-Noord. De drie mannen worden verdacht meerdere keren te hebben geschoten in de Beemsterstraat in de wijk Nieuwendam. Omstreeks 02:30 uur horen buurtbewoners dat er een aantal keer wordt geschoten. Voor zover bekend is, vallen daarbij geen slachtoffers en wordt er niets geraakt. Vermoedelijk zijn de schoten gelost vanuit een witte Mercedes-Benz C220 die daarna is weggereden. De politie krijg de auto in het vizier en weet deze op een parkeerplaats bij Het Laagt klem te rijden. De drie inzittenden, allen mannen, worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Mercedes is door een kraanwagen van de politie veilig gesteld voor onderzoek. De politie is daarna in de Beemsterstraat, gaan zoeken naar sporen en vindt tussen de rotonde bij de Werengouw en het Duinlustpad meerdere kogelhulzen. Personeel van de Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen om de kogelhulzen veilig te stellen. Wat de aanleiding voor het schietincident is geweest is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.