Politie schiet verdachte van steekpartij neer Buiksloterweg Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zaterdag 15 augustus 2020

AMSTERDAM – De politie heeft vannacht een verdachte van een steekpartij neergeschoten in Amsterdam-Noord. Omstreeks 03:40 uur vond er op de veerpont op het IJ, die vaart tussen het Centraal Station en Amsterdam-Noord, een steekpartij plaats. Het slachtoffer is daarbij het water in gesprongen om te vluchten. Aan de noordzijde, bij de Buiksloterweg, is het slachtoffer uit het water geholpen. Toen de politie de verdachte van de steekpartij wilde aanhouden gooide deze met stenen naar de politie. De politie heeft hierop de verdachte in zijn benen geschoten. Een groot aantal politie-eenheden, twee ambulances en een traumateam kwamen ter plaatse. Het slachtoffer van de steekpartij is zwaargewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de verdachte is per ambulance, onder politiebegeleiding, overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat er door de politie is geschoten zal de Rijksrecherche onderzoek doen.

Zie ook: De Telegraaf>>> Hart van Nederland SBS6 >>> NOS