Motorrijder (46) overleden bij verkeersongeval N247 tussen Het Schouw en Broek in Waterland

Deel dit bericht via:

Woensdag 22 juli 2020

HET SCHOUW / BROEK IN WATERLAND – Bij een verkeersongeval tussen een motorrijder en een personenauto op de N247 is vannacht de motorrijder om het leven gekomen. Het ongeval vond omstreeks 00:30 uur plaats tussen Het Schouw en Broek in Waterland ter hoogte van hectometerpaal 32,6. De hulpdiensten rukten massaal uit waaronder ook een traumahelikopter uit Rotterdam. De motorrijder is door de klap in de naastgelegen sloot beland en door getuigen van het ongeval uit de sloot gehaald waarna deze zijn begonnen met reanimeren. De toegesnelde hulpdiensten hebben de reanimatie overgenomen maar alle hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer, een 46-jarige man uit Assendelft, is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De bestuurder van de auto, een 26-jarige vrouw uit Monnickendam, raakte bij het ongeval gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens getuigen kwam de motorrijder vanaf een landweggetje, vermoedelijk de Kruisweg, vanuit de richting van de Broekermeerdijk de N247 opgereden richting Het Schouw en botste vervolgens frontaal op de auto. De motor is door de klap in stukken gebroken en vermoedelijk in de sloot terechtgekomen. De auto raakte zwaar beschadigd. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoekt de exacte toedracht tot het ongeval. De N247 tussen Het Schouw en Broek in Waterland is vanwege het onderzoek enige uren afgesloten geweest.

Zie ook: Hart van Nederland SBS 6 >>> De Telegraaf