Auto te water Johan van Hasseltkade Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Donderdag 10 oktober 2019

AMSTERDAM – De hulpdiensten zijn donderdagochtend met groot materieel uitgerukt naar Amsterdam-Noord. Omstreeks 10:25 uur kwam de melding binnen van een auto te water op de Johan van Hasseltkade. Naast meerdere politie-eenheden werden ook twee ambulances, de brandweer met een autospuit, de officier van dienst, een waterongevallenwagen en een traumahelikopter gealarmeerd. De traumahelikopter landde op een nabijgelegen bouwterrein. Omdat men niet zeker wist of er zich nog personen in het voertuig bevonden heeft een duiker van de brandweer de auto onder water onderzocht en een zoekslag gemaakt rondom de auto. Daarbij is niemand aangetroffen. Korte tijd later kon de politie de eigenaresse van de auto traceren. Het bleek dat de vrouw de auto niet op de handrem had gezet en dat deze het water is ingerold. Een buurtbewoner en een bouwvakker wisten de auto nog voordat de hulpdiensten ter plaatse waren, aan de kant te trekken en vast te leggen. Een kraanwagen van de politie heeft de auto uiteindelijk uit het water getakeld. De auto is total loss en door een bergingsbedrijf afgevoerd.