Jerrycan aangetroffen bij autobrand Ponserstraat Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zaterdag 7 september 2019

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord is vannacht weer een auto in brand gevlogen. Omstreeks 05:00 uur kregen de politie en de brandweer een melding van een autobrand in de Krasseurstraat. Ter plaatse blijkt een grijze Seat Leon in brand te staan op de hoek van de Ponserstraat en de Krasseurstraat. De auto brand op dat moment zowel aan de rechter voorzijde als aan de rechter achterzijde. Op de motorkap treft men een grote jerrycan aan. Deze kan nog net worden veilig gesteld. Dat er sprake is van brandstichting lijkt in dit geval vrij zeker, al zal politieonderzoek dat exact moeten vaststellen. De brandweer had het vuur snel onder controle maar de auto raakte ondanks de inzet van de brandweer zwaar beschadigd. De politie heeft de auto voor onderzoek laten wegslepen door een kraanwagen. Ook de jerrycan is voor forensisch onderzoek in beslag genomen. Het is inmiddels de 27ste melding van een autobrand dit jaar in Amsterdam-Noord waarbij vrijwel zeker sprake is van brandstichting. Bij deze branden gingen tot nu toe 28 auto’s in vlammen op en raakten er nog tenminste 5 auto’s beschadigd doordat ze rondom deze voertuigen geparkeerd stonden.