Gewapende overval op avondwinkel Nieuwe Maanstraat Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zaterdag 8 juni 2019

AMSTERDAM – Bij avondwinkel Menora in de Nieuwe Maanstraat in Amsterdam-Noord heeft zaterdagavond een gewapende overval plaatsgevonden. Omstreeks 22:50 uur drongen twee mannen de avondwinkel binnen en bedreigde de aanwezige eigenaar met een groot mes. De daders gingen er vervolgens met een onbekend geldbedrag en enkele pakjes sigaretten te voet vandoor in de richting van de Kometensingel. Via Burgernet werd opgeroepen uit te kijken naar twee personen, de een langer dan de ander en beiden in het zwarte gekleed en mutsen op. De winkelier bleef gelukkig ongedeerd. Een klein half uur na de melding van de overval, rond 23:15 uur kreeg de brandweer een melding van een afvalbrandje op de Kometensingel. Ter plaatse blijkt er in het parkje langs de Cornelis Douwesweg, ter hoogte van de Meteorensingel, een hoopje kleding in brand te staan. Ook liggen er een paar handschoenen bij. Mogelijk is deze kleding door de overvallers gebruikt en daar in brand gestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek.