Bouwvakker (19) komt om het leven op bouwterrein Ridderspoorweg Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zaterdag 16 maart 2019

AMSTERDAM – Bij een arbeidsongeval op een bouwterrein aan de Ridderspoorweg in Amsterdam-Noord is zaterdag een 19-jarige bouwvakker om het leven gekomen. Het bouwterrein is gelegen tussen de Papaverweg en het Johan van Hasseltkanaal. Omwonenden hadden ‘s middags nog  iemand zien werken op het bouwterrein. Rond 17:00 uur zagen zij een kleine shovel al een tijdje met zwaailichten stilstaan op dezelfde plek maar zagen niemand meer op het terrein. De man verscheen na zijn werk ook niet thuis en reageerde niet op Whatsapp-berichten. Uiteindelijk werd omstreeks 22:55 uur door een ongeruste collega alarm geslagen en de hulpdiensten gealarmeerd. Het slachtoffer is vermoedelijk onder een betonblok terecht gekomen. De hulp kwam voor de man echter te laat, hij bleek inmiddels te zijn overleden. De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) zal een onderzoek doen naar de toedracht tot het ongeval.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> De Telegraaf >>> Noordhollands Dagblad