Explosie bij coffeeshop Linnaeusstraat Amsterdam-Oost

Deel dit bericht via:

Zondag 13 januari 2019

AMSTERDAM – Bij coffeeshop “Smoke Palace” (voorheen New York) in de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost heeft vannacht een explosie plaatsgevonden. Het incident vond omstreeks 04:40 uur plaats. De Forensische Opsporing en het Team Explosieven Verkenning van de politie doen ter plaatse onderzoek. Er is veel schade aan het pand en de omgeving. Niemand raakte gewond. De omgeving is door de politie afgezet. De politie gaat ervan uit dat de explosie is veroorzaakt door een nog nader te onderzoeken explosief. De politie is op zoek naar een verdachte scooter- of brommerrijder, die mogelijk betrokken is bij deze zaak. Het betreft een man in donkere kleding en gezichtsbedekking, die eerst te voet zich in de buurt van het pand heeft opgehouden. Kort na de ontploffing is hij weggerend in de richting van het Oosterpark. Daar is hij op een scooter of brommer gestapt en in de richting van de Mauritskade gereden. Bent u getuige geweest van dit incident en heeft u iets opvallends gezien die nacht? Of heeft u andere informatie voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via het tipformulier. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6