Ook op de laatste dag van 2018 een autobrand in Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Maandag 31 december 2018

AMSTERDAM – Ook op de laatste dag van 2018 is er in Amsterdam-Noord een auto uitgebrand. De brandweer en de politie kregen op oudejaarsavond, rond 22:45 uur, de melding van een autobrand op het Bramzeilhof in de wijk Banne II. Ter plaatse blijkt er een Volkswagen Transporter, op de parkeerplaats van Bramzeil, in brand te staan. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar auto’s die naast het busje geparkeerd stonden. Wel liep één van deze auto’s, een rode Dacia Sandero schade op door de hitte. Het busje zelf brandde volledig uit. Men houdt rekening met brandstichting. De afgelopen nachten gingen in Noord ook al enkele auto’s in vlammen op. In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december brandden binnen enkele uren na elkaar twee auto’s uit op de Buiksloterdijk. In de nacht van zondag 30 op maandag 31 december brandden twee auto’s uit in de Jisperveldstraat. Met deze laatste autobrand op Bramzeil komt het totaal aantal autobranden dit jaar in Noord, waarbij zeer waarschijnlijk sprake is van brandstichting, uit op 36.