Brandweer met vuurwerk bekogeld tijdens bluswerkzaamheden in Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Dinsdag 1 januari 2019

AMSTERDAM – De brandweer in Amsterdam-Noord is in de nieuwjaarsnacht, tijdens bluswerkzaamheden, door een groepje jongeren bekogeld met vuurwerk. Omstreeks 00:55 uur kreeg de brandweer een melding van een buitenbrand bij kinderdagverblijf De Draaimolen. Ter plaatse blijkt een deel van een hoge heg in brand te staan. Een groepje jongeren staat bij aankomst van de brandweer vuurwerk af te steken en vrijwel meteen richten zij zich op de brandweerlieden. De bevelvoerder van de brandweerwagen ging achter de jongens aan maar deze namen de benen. Vervolgens werd nog van afstand vuurwerk richting de brandweerlieden afgeschoten. Uiteindelijk kwam ook de politie ter plaatse maar toen waren de jongeren reeds verdwenen. Niemand raakte gewond.