Autobrand Achtersteven Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Dinsdag 1 januari 2019

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord is ook op nieuwjaarsdag een auto in vlammen opgegaan. Het is de vierde achtereenvolgende dag/nacht dat er in Noord één of meer auto’s in vlammen opgaat. Rond 09:25 kregen de politie en de brandweer de melding van een autobrand op Achtersteven in de wijk Banne II. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een harde knal. Getuigen hebben daarna twee jongens hard weg zien lopen. De brandweer kon het vuur snel blussen maar de auto, een Honda Civic Hybrid (taxi), was helaas niet meer te redden. Het voertuig brandde volledig uit. Het is de eerste autobrand in het nieuwe jaar. Het jaar 2018 werd afgesloten met 36 verdachte autobranden in Amsterdam-Noord. De laatste was op oudejaarsavond, op Bramzeil, eveneens in de wijk Banne II.