Binnen enkele uren twee auto’s uitgebrand Buiksloterdijk Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zondag 30 december 2018

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord zijn binnen enkele uren twee auto’s uitgebrand op dezelfde locatie. De eerste auto, een zwarte Audi A3, stond omstreeks 02:55 uur in brand op de Buiksloterdijk ter hoogte van het Vikingpad/Barkpad. Omwonenden werden opgeschrikt door een harde knal. De brandweer had het vuur snel onder controle maar de auto was niet meer te redden. Enkele uren later, omstreeks 07:15 uur, ging de tweede auto op de Buiksloterdijk in vlammen op. Deze auto, een grijze Volvo, stond vlak voor de Audi geparkeerd. Ook deze auto is volledig uitgebrand. De brandweer en de politie houden sterk rekening met brandstichting. Naast de tweede auto werden stukken steen aangetroffen. Mogelijk zijn hiermee de ramen van de auto ingegooid. De politie heeft de zaak in onderzoek. Inmiddels zijn er dit jaar 33 autobranden in Noord geweest waarbij zeer waarschijnlijk sprake is geweest van brandstichting.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6