Twee doden bij ongeval op de ringweg A10-Noord Amsterdam

Deel dit bericht via:

Zondag 23 december 2018

AMSTERDAM – Bij een ernstig verkeersongeval in Amsterdam zijn zondag aan het eind van de middag twee personen om het leven gekomen. Het ongeval vond omstreeks 16:45 uur plaats op de ringweg A10-Noord tussen het Coenplein en de afrit S117 Landsmeer. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit, waaronder ook een traumateam. Helaas kwam alle hulp voor de twee slachtoffers te laat. De slachtoffers zaten samen op een motor. De bestuurder van de personenauto is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek. De A10-Noord was in verband met het politieonderzoek afgesloten vanaf het Coenplein in de richting van Watergraafsmeer.

Aan het ongeval ging een verkeersruzie vooraf. Dat blijkt uit onderzoek van de politie, verklaringen van de bestuurder van de auto en meerdere getuigen. De motorrijder zou de auto van de verdachte hebben afgesneden op de A10 bij het Coenplein. De verdachte schrok van deze actie, moest remmen en raakte daarbij de vangrail. De 52-jarige bestuurder is achter de motorrijder aangereden. Volgens de getuigen heeft de bestuurder van de auto meerdere keren naar rechts ingestuurd richting de motor. De motorrijder zou trappende bewegingen naar de auto hebben gemaakt. Dit alles gebeurde bij een snelheid van 100 tot 130 km/u. Bij de laatste keer insturen zou de 52-jarige man uit Krommenie, volgens getuigen, de motor hebben geraakt die daardoor omviel. De 44-jarige motorrijder uit Wormerveer en een 34-jarige vrouw uit Amsterdam die achterop de motor zat, kwamen daarbij om het leven.

 

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> De Telegraaf


De Telegraaf 29 december 2018