Ravage na plofkraak geldautomaat World Fashion Centre Amsterdam

Deel dit bericht via:

Zondag 23 december 2018

AMSTERDAM – Bij een plofkraak op een geldautomaat in Amsterdam is vannacht een flinke ravage aangericht. De plofkraak op een geldautomaat van ABN-AMRO vond omstreeks 00:30 uur plaats bij het World Fashion Centre op het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-Slotervaart. Omwonenden werden opgeschrikt door een harde explosie. De schade aan de geldautomaat en het pand is aanzienlijk. De daders zouden er op een motorscooter vandoor zijn gegaan in onbekende richting. Of zij iets hebben buitgemaakt is op dit moment nog niet bekend. De politie zette de omgeving ruim af en waarschuwde de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Of er nog explosieven zijn aangetroffen die niet waren afgegaan is niet bekend. Forensisch rechercheurs doen sporenonderzoek. De politie vraagt mensen die informatie en/of beeldmateriaal hebben met betrekking tot de plofkraak zich te melden.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 (vanaf ± 04:00 min.)