Sloep uitgebrand in jachthaven Landsmeerderdijk Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zondag 2 december 2018

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord is zondagochtend een sloep uitgebrand. Kort na 07:00 uur kregen de brandweer en de politie een melding van een brand in een boot aan de Bongerdkade. Het vermoeden bestond dat het een woonboot betrof. De brandweer schaalde uit voorzorg op naar “middelbrand”. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek de plaatsaanduiding echter de Landsmeerderdijk te moeten zijn. De sloep lag in het water bij jachthaven “Kadoelenwerf” en de vlammen sloegen door de wind in de richting van naastgelegen boten. Het terrein is afgesloten waardoor het enige tijd duurde voordat de brandweer de sloep kon bereiken en kon beginnen met blussen. De brand ging gepaard met flinke zwarte rookwolken. De brandweer kon gelukkig voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen boten. De sloep is volledig uitgebrand en moet waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Er raakte niemand gewond.

Zie ook: NH Nieuws >>> Noordhollands Dagblad