Plofkraak geldautomaat Vrieschgroenstraat Zaandam

Deel dit bericht via:

Maandag 19 november 2018

ZAANDAM РVanmorgen vroeg hebben twee nog onbekende daders een plofkraak gepleegd op een geldautomaat in Zaandam. Het incident deed zich omstreeks 05:15 uur voor bij een geldautomaat van ABN-AMRO in de Vrieschgroenstraat. Omwonenden schrokken wakker van een harde explosie. De geldautomaat hangt uit de muur en is zwaar beschadigd. Na de plofkraak zijn vermoedelijk twee personen in donkere kleding op een scooter weggereden in de richting van De Weer en vervolgens in de richting van de Koningin Julianaweg. Het is nog niet bekend of de daders iets hebben buitgemaakt. De politie heeft de omgeving ruim afgezet en een aantal winkelpanden ontruimd. Forensisch rechercheurs van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doen onderzoek naar een mogelijk achtergebleven explosief dat niet is afgegaan. De EOD heeft het mogelijke explosief afgevoerd en elders tot ontploffing gebracht. De politie is opzoek naar getuigen. Mensen die vanochtend omstreeks 05:15 uur iets verdachts hebben gezien in de Vrieschgroenstraat of in de omgeving, dat mogelijk te maken kan hebben met deze plofkraak, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem iets melden? Belt u dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.