Twee gewonden bij overval avondwinkel Waddenweg Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Dinsdag 6 november 2018

AMSTERDAM – Bij een overval op een avondwinkel in Amsterdam-Noord zijn afgelopen nacht twee personen gewond geraakt. Het incident vond omstreeks 01:10 uur plaats bij avondwinkel “La Nuit” aan de Waddenweg. Diverse politie-eenheden, twee ambulances en een traumateam werden op de melding afgestuurd. Bij de overval hebben de eigenaar en zijn vrouw mogelijk steekwonden opgelopen. De daders, volgens een getuige beiden mannen van 20-25 jaar oud, kwamen de winkel binnen en droegen donkere kleding. Toen de 55-jarige eigenaar de overvallers probeerde te verjagen raakte hij gewond en viel op de grond. Zijn 51-jarige vrouw wilde hem beschermen en is eveneens gewond geraakt. Zij moesten voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. De twee overvallers zijn met een onbekende buit gevlucht, vermoedelijk in de richting van het Noorderpark. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Vorige week woensdag, 31 oktober, is de winkel ook al overvallen. Toen werd er circa €200,- buitgemaakt. De avondwinkel is in de afgelopen jaren al heel vaak het doelwit geweest van overvallers. In 2007 kwam de toenmalig eigenaar bij een overval om het leven. De politie is op zoek naar getuigen en dan met name een getuige die vanochtend ten tijde van de overval daar aanwezig was. Was u die getuige of heeft u informatie over deze overvallen of beeldmateriaal dat op de vluchtroute van de daders is gemaakt, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> De Echo >>> Noordhollands Dagblad