Twee auto’s door brand verwoest Reizigersweg Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Maandag 5 november 2018

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord zijn vannacht twee auto’s door brand verwoest. Om 03:00 uur kregen de brandweer en de politie een melding van een autobrand op het Mandenmakerspad. De brand bleek uiteindelijk te woeden op de Reizigersweg ter hoogte van het Orgeldraaierspad. De brand is ontstaan in een geparkeerd staande zwarte BMW 5 serie. Het vuur sloeg echter over naar een grijze Volvo V40 die ernaast geparkeerd stond. De brandweer was snel ter plaatse maar kon beiden auto’s niet meer redden. De BMW zou al maanden op dezelfde plek hebben gestaan. De portier aan de bestuurderszijde was niet afgesloten. De eigenaar van de Volvo had toevallig gisteren de politie gevraagd om daar eens naar te kijken. Echter bleek de auto niet gestolen en werden verzekering en wegenbelasting netjes betaald. De brandweer en de politie houden sterk rekening met brandstichting. Het is inmiddels de 25-ste melding dit jaar in Amsterdam-Noord van een autobrand waarbij mogelijk sprake is van brandstichting.