Plofkraak geldautomaat winkelcentrum Molenwijk Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Donderdag 25 oktober 2018

AMSTERDAM – In winkelcentrum de Molenwijk in Amsterdam-Noord is afgelopen nacht een plofkraak geweest op een geldautomaat van ABN-AMRO. Omstreeks 03:45 uur kreeg de politie meerdere telefoontjes van omwonenden die een harde klap hadden gehoord in de omgeving van de Molenwijk. Agenten die ter plaatse komen treffen, aan de buitenkant van het winkelcentrum, een opgeblazen geldautomaat aan. Het blijkt te gaan om een plofkraak en daarom wordt de omgeving ruim afgezet aangezien er mogelijk nog explosieven zijn achtergebleven. Boven de geldautomaat zitten gelukkig geen woningen dus er hoeft niet ontruimd te worden. Het onderzoek van het Team Explosieven Veiligheid (TEV) heeft uitgewezen dat er geen explosieven meer aanwezig zijn. Eenheden van de Forensische Opsporing (FO) zijn toen begonnen met een sporenonderzoek. Uit dit onderzoek is duidelijk geworden dat er bij de plofkraak geen buit is gemaakt. Getuigen hebben aan de politie laten weten dat zij vlak na de plofkraak een scooter met twee personen hebben zien wegrijden. De bestuurder van de scooter droeg een zwarte helm, de berijder had echter geen helm op. Ze zouden zonder verlichting zijn weggereden in de richting van de Appelweg. Diverse politie-eenheden hebben in de omgeving naar de verdachten gezocht maar niemand meer aangetroffen. De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets opvallends gehoord of gezien voor, tijdens en/of na het incident? Of heeft u andere informatie die het onderzoeksteam mogelijk verder kan helpen? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-700. Via het tipformulier is het ook mogelijk beeldmateriaal (bijvoorbeeld dashcambeelden) ter beschikking van de politie te stellen.