Schoonmaakbedrijf beschoten Johan Huizingalaan Amsterdam

Deel dit bericht via:

Dinsdag 14 augustus 2018

AMSTERDAM – Aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam is afgelopen nacht een bedrijfspand beschoten. Omstreeks 03:00 uur kreeg de meldkamer van de politie meerdere meldingen dat er schoten waren gehoord. De politie stelt direct een onderzoek in maar treft niets aan op de locatie die door de melders is doorgegeven. Rond 05:30 uur krijgt de politie een melding van een medewerker van een schoonmaakbedrijf die schade aan de rolluiken ontdekt. Onderzoek wijst uit dat het pand meerdere keren, tenminste 27 keer, is beschoten. Aan de achterzijde van het pand treft de politie een explosief aan. De politie heeft vervolgens de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gewaarschuwd die het explosief hebben geruimd.

Een paar dagen eerder, in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus werd ook al een bedrijfspand beschoten op de Johan Huizingalaan. Dit bedrijf zit een paar panden verderop op de hoek van de Comeniusstraat. Of beide zaken verband met elkaar houden is op dit moment nog onduidelijk. Dit is onderdeel van het rechercheonderzoek. Mensen die mogelijk iets gezien hebben of meer weten over de achtergronden van de beschietingen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Update dinsdag 14 augustus 2018

AMSTERDAM – Het pand waarin het schoonmaakbedrijf is gevestigd, dat vannacht meerdere keren is beschoten en waar tevens een explosief werd aangetroffen, is vandaag op last van de burgemeester gesloten. De burgemeester heeft het besluit genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde. De beschieting van het pand en het aantreffen van een handgranaat heeft een grote impact op de openbare orde en het veiligheidsgevoel. Gelet op de ernst van deze feiten, heeft de burgemeester besloten het bedrijf per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten.