Automobiliste valt in slaap; auto over de kop Werengouw Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Donderdag 9 augustus 2018

AMSTERDAM – Bij een verkeersongeval op de Werengouw in Amsterdam-Noord is donderdagochtend een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer is vermoedelijk onder het rijden in slaap gevallen en met haar auto over de kop geslagen. Het ongeval vond omstreeks 06:10 uur plaats ter hoogte van de De Egmondenstraat. De vrouw reed met haar auto, een zwarte Mazda Demio, over de Werengouw, komend vanuit de richting Beemsterstraat in de richting van het Buikslotermeerplein. Ter hoogte van de De Egmondenstraat is zij vermoedelijk in slaap gevallen. Bij het ongeval werden ook twee geparkeerd staande auto’s geraakt. Van een zwarte Daihatsu Cuore sneuvelde de linker buitenspiegel, ook liep de auto enkele krassen op aan de linker voorzijde. Een zilvergrijze Peugeot 206 die voor de Daihatsu geparkeerd stond kwam er minder goed vanaf en liep aanzienlijke schade op aan de linker achterzijde en rechter voorwiel. De Peugeot belandde door de klap op de stoep. De auto van de vrouw sloeg bij het ongeval over de kop en kwam op zijn rechter zijde tot stilstand. Of de vrouw de geparkeerd staande auto’s eerst heeft geraakt en toen over de kop is geslagen of dat de auto’s tijdens het over de kop slaan zijn geraakt is niet bekend. Naast de politie en een ambulance werd ook de brandweer gealarmeerd omdat de vrouw mogelijk bekneld zat. Dit bleek gelukkig niet het geval. De vrouw had lichte verwondingen aan haar arm en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Zoals gebruikelijk moest de vrouw ook een ademtest doen om te kijken of zij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. De test wees uit dat de vrouw geen alcohol had gebruikt. Enkele aanwezige agenten hebben de auto weer op zijn wielen gezet en aan de kant geduwd. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> De Echo