Kantoorpand Panorama beschoten met antitankwapen Amsterdam-Sloterdijk

Deel dit bericht via:

Donderdag 21 juni 2018

AMSTERDAM – In Amsterdam is donderdagavond het kantoorpand van Pijper Media, gelegen tussen de Teleportboulevard en de Tempelhofstraat, beschoten met een antitankwapen. Het incident vond omstreeks 23:00 uur plaats. De omgeving werd door de politie afgezet. Ook de brandweer, een ambulance en een explosievenverkenner van de politie kwamen ter plaatse. Er bleek een groot raam gesneuveld te zijn aan de zijkant van een bedrijfspand genaamd “Tauro”. In dit pand zijn meerdere kantoren gevestigd. De raketwerper werd op straat, voor het gesneuvelde raam, aangetroffen. Forensisch rechercheurs zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen en de raketwerper veilig te stellen voor nader onderzoek. Van een bewakingscamera die aan het pand hangt, en die op de plaats delict gericht staat, hangt de kabel los. Vermoedelijk is dit vooraf met opzet gedaan. Het pand dat beschoten is, is het naastgelegen bedrijfspand genaamd “One20”. In dit gebouw is ook Pijper Media gevestigd. Pijper Media is uitgever van onder andere de tijdschriften Panorama en Nieuwe Revu. De hoofdredacteur van Nieuwe Revu, Jonathan van Ursem, heeft op Twitter laten weten dat hun pand inderdaad is beschoten. De schade binnenin het pand lijkt mee te vallen.Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> RTL Nieuws >>> NOS >>> De Telegraaf >>> Algemeen Dagblad >>> De Echo >>> Noordhollands Dagblad >>> De Speld


Panorama nr. 51-2018 jaaroverzicht