Politie redt drenkeling IJpromenade Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Maandag 1 januari 2018

AMSTERDAM – De politie in Amsterdam-Noord heeft in de nieuwjaarsnacht een drenkeling gered uit het ijskoude water van het IJ. Het incident vond omstreeks 04:00 uur plaats bij de IJpromenade. Het slachtoffer fietste samen met enkele vrienden over het fietspad op de IJpromenade en passeerde daarbij de Overhoeksparklaan. Het fietspad loopt echter nog een stuk door voorbij het Shell-terrein maar loopt uiteindelijk dood. Aan het eind van het fietspad zit alleen maar een rand van de stalen damwand. Aangezien het op deze plek niet heel erg goed verlicht is had het slachtoffer niet door dat het fietspad ophield en viel over de rand het IJ in. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit waaronder enkele politie-eenheden, de brandweer met een duikteam, twee ambulances en een traumahelikopter uit Rotterdam (die van Amsterdam was naar een zwaar ongeval op de Ookmeerweg). Er werd zelfs opgeschaald naar “middelduik” waarop een tweede duikteam van de brandweer Zaanstad werd gealarmeerd. Toen de eerste politiemensen ter plaatse kwamen konden ze de drenkeling een touw toewerpen die hij om zijn middel kon doen. Hiermee kon de man uiteindelijk op het droge worden getrokken. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets van het slachtoffer is door de politie veilig gesteld. De traumahelikopter en het tweede duikteam uit Zaanstad werden voortijdig afbesteld.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> De Echo