Autobrand Fresiastraat Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Maandag 1 januari 2018

AMSTERDAM – In de nieuwjaarsnacht zijn in Amsterdam diverse auto in brand gevlogen. Ook in Amsterdam-Noord was het weer raak. Omstreeks 05:20 uur brandde een Volkswagen Polo helemaal uit in de Fresiastraat ter hoogte van de Sneeuwbalstraat. Toen de politie en brandweer ter plaatse kwamen sloegen de vlammen al hoog uit de auto. De brandweer had het vuur snel geblust maar kon de auto niet meer redden. Een Ford Transit bestelauto die voor de brandende auto geparkeerd stond liep aan de achterzijde brandschade op. Ook een Hyundai I10, die aan de andere kant van de weg stond, liep schade op. Van deze auto smolten de stootstrips aan de linkerkant van de auto weg en smolt een deel van de linker buitenspiegel en linker koplamp. De politie houdt ook nu weer rekening met brandstichting. De eerste autobrand van 2018 in Amsterdam-Noord is hiermee een feit. Enkele uren eerder, op oudejaarsavond, ging er nog een bestelbus in vlammen op aan de Hans Meerum Terwogtweg. Voor 2017 kwam de teller daarmee op 42 autobranden waarbij vrijwel zeker sprake is geweest van brandstichting.

Zie ook: NH Nieuws >>> De Echo


De Telegraaf pag. 3 van dinsdag 2 januari 2018