Twee auto’s uitgebrand Schoorlstraat Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Dinsdag 21 november 2017

AMSTERDAM – Afgelopen nacht zijn in Amsterdam-Noord weer twee geparkeerd staande auto’s uitgebrand. Omstreeks 01:10 uur werden bewoners van de Schoorlstraat, tussen de Werengouw en het Koedijkpad, opgeschrikt door harde knallen. Toen zij naar buiten keken zagen zij twee auto’s, een Citroën DS3 Cabrio en een Audi A3 stationwagen, in lichterlaaie staan. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de twee auto’s volledig in vlammen opgingen. Een derde auto, een Renault Twingo, liep ook brandschade op. Politie en brandweer houden ernstig rekening met brandstichting aangezien er tussen de twee brandende auto’s in, nog een andere auto stond geparkeerd die niet in brand stond. Het kan dus niet zo zijn dat de brand is overgeslagen. Daar komt bij dat het er sterk op lijkt dat de brand bij beiden auto’s aan zowel de linker voorzijde als aan de linker achterzijde is begonnen. Of de auto’s aan dezelfde eigenaar toebehoren is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek. Dit zijn inmiddels auto nummer 38 en 39 die dit jaar, hoogstwaarschijnlijk door brandstichting, verloren zijn gegaan in Amsterdam-Noord.