Taxichauffeur zwaargewond na aanrijding met bestelbus IJdoornlaan Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Maandag 28 augustus 2017

AMSTERDAM – Bij een aanrijding tussen een taxi en een bestelbus op de IJdoornlaan in Amsterdam-Noord is maandagavond de taxichauffeur zwaar gewond geraakt. Het ongeval vond omstreeks 22:15 uur plaats in de bocht tussen de Banne Buikslootlaan en de Vorticellaweg nabij het Vikingpad. Een bestelbus van verhuurbedrijf Sixt kwam uit de richting van de Banne Buikslootlaan en reed richting de Vorticellaweg. Uit de richting van de Vorticellaweg kwam de taxi, een Range Rover. Door nog onbekende oorzaak is de bestelbus in de bocht op de andere weghelft terechtgekomen en ramde de taxi in de linker zijkant. De taxichauffeur raakte zwaargewond. Naast een aantal politie-eenheden werden twee ambulances, een traumateam en de brandweer op het ongeval afgestuurd. Het traumateam bleek echter niet nodig en kon worden gecanceld. De taxichauffeur is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de gehuurde bestelbus is ter plaatse behandeld en vervolgens aangehouden. Hij is voor het afleggen van een verklaring overgebracht naar het politiebureau. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoekt de exacte toedracht tot het ongeval.

Zie ook: De Echo