Drie auto’s door brand verwoest Platenwagenweg Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Maandag 28 augustus 2017

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord zijn vannacht drie geparkeerd staande auto’s door brand verwoest. Omstreeks 00:20 uur kregen brandweer en politie een melding van een autobrand op de Platenwagenweg in de wijk Oostzanerwerf. Bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen hoog uit een zwarte Citroën C4 Cactus. Twee andere auto’s die naast de brandende auto geparkeerd stonden, een zilvergrijze Renault Twingo en een blauwe Ford Fiësta, raakten eveneens zwaar beschadigd door het vuur. Het had weinig gescheeld of de brand was overgeslagen naar een woning waar de auto voor de deur stond, de brandweer kon dit ternauwernood voorkomen. Door de hitte is wel een raam van de woning gebarsten. Omwonenden hebben twee knallen gehoord vlak voor de brand. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend maar men houdt sterk rekening met brandstichting. Het wrange voor de bestuurder van de uitgebrande Citroën is dat hij de auto die avond van zijn broer had geleend. Het is inmiddels de 31e autobrand dit jaar in Amsterdam-Noord.

Zie ook: EditieNL >>> Hart van Nederland SBS6 >>> Telegraaf Vandaag >>> De Echo