Handgranaat ontploft onder auto Van Reigersbergenstraat Amsterdam

Deel dit bericht via:

Maandag 10 juli 2017

AMSTERDAM – In de Van Reigersbergenstraat in stadsdeel Westerpark in Amsterdam is vannacht kort na middernacht een explosief onder een geparkeerd staande auto ontploft. Diverse onderdelen van de auto raakten beschadigd door de explosie en werd een gat geslagen in de bodemplaat. Ook andere auto’s raakten beschadigd en ramen van omliggende woningen sneuvelden. Niemand raakte gewond. Na de ontploffing zette de politie het gebied ruim af. Zowel op straat als in nabij gelegen woningen troffen rechercheurs restanten van een explosief aan, vermoedelijk een handgranaat. Forensisch rechercheurs en een explosieven verkenner van de politie hebben ter plaatse sporenonderzoek verricht. De bewuste auto, een zilvergrijze Audi Q7, is voor verder onderzoek in beslag genomen. De auto zou in gebruik zijn bij een broer van oud-Ajaxspeler Evander Sno. Meerdere bronnen bevestigen dat de auto, die kennelijk doelwit was van het explosief, in gebruik is bij de familie Sno. Mogelijk is een conflict om drugs de aanleiding voor de aanslag, al moet dat nog uit onderzoek blijken, zo meldt Het Parool. De recherche stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Tevens vraagt de politie personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen voor het onderzoek.

Zie ook: RTL Nieuws (vanaf 03:45 min) >>> Hart van Nederland SBS6 >>> De Telegraaf >>> NH Nieuws >>> De Echo 


De Telegraaf van dinsdag 11 juli 2017