Zware explosie in Purmerend; drie auto’s door brand verwoest

Deel dit bericht via:

Vrijdag 31 maart 2017

PURMEREND – Bij winkelcentrum De Gors aan de Zwanebloem in Purmerend zijn vannacht drie auto’s door brand verwoest. Omstreeks 01:50 uur kreeg de brandweer een melding van een autobrand. Ter plaatse blijkt een zilvergrijze Peugeot 307 in brand te staan. Het vuur heeft echter ook twee andere auto’s getroffen die aan beide zijden van de brandende auto stonden geparkeerd. Bewoners van omliggende woningen melden dat ze een enorme explosie hebben gehoord. Ook een politieman die op de fiets aan de andere kant van Purmerend aan het surveilleren was had de zware klap gehoord. Het dak van de Peugeot is door de explosie helemaal opengevouwen. Brokstukken van de auto liggen tot op tientallen meters verspreid. Een bumper is zelfs aan de andere kant van de weg op een parkeerplaats beland en ook de voorruit is volledig uit de auto geblazen. Wat de zware explosie heeft veroorzaakt zal door de politie worden onderzocht. De drie getroffen auto’s zijn rijp voor de sloop. Niemand raakte gewond. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via het nummer 0900-8844.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> NH Nieuws