Man (40) gewond bij schietpartij IJburglaan Amsterdam

Deel dit bericht via:

Maandag 12 december 2016

AMSTERDAM – Bij een schietpartij op IJburg in Amsterdam is vannacht een 40-jarige man uit Almere gewond geraakt. De politie kreeg omstreeks 04:00 uur een melding van een vechtpartij op de IJburglaan en trof de gewonde man op straat aan. Die verklaarde te zijn beschoten. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en wordt geopereerd, zo laat een politiewoordvoerder weten. De omgeving werd door de politie ruim afgezet voor onderzoek waarbij ook een speurhond is ingezet. Vanaf de IJburglaan, ter hoogte van de Haringbuisdijk, is vermoedelijk een grijze VW Golf weggereden. In de Faas Wilkesstraat heeft de politie een grijze VW Golf aangetroffen. De auto is in beslag genomen ten behoeve van het onderzoek. Op de IJburglaan zijn diverse sporen, waaronder kogelhulzen, aangetroffen. Forensisch rechercheurs hebben zowel op de IJburglaan als in de Faas Wilkesstraat onderzoek verricht. De aanleiding voor de schietpartij wordt door de politie onderzocht.┬áDe politie heeft een aantal getuigen gesproken. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Via het tipformulier kan men ook informatie met de politie delen.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> De Echo