Zwaargewonde bij steekpartij in opvang uitgeprocedeerde asielzoekers

Deel dit bericht via:

Donderdag 1 december 2016

AMSTERDAM – Bij een steekpartij op de Joan Muyskenweg in Amsterdam is donderdagavond een man zwaargewond geraakt. Het incident vond omstreeks 23:20 uur plaats in een opvanglocatie voor uitgeprocedeerde asielzoekers, genaamd Vluchtmaat. Op deze locatie wonen circa veertig asielzoekers met name afkomstig uit Ethiopië en Eritrea. Diverse politie-eenheden, twee ambulances en een traumateam kwamen ter plaatse. Het slachtoffer, een 22-jarige man ui Almelo, bleek in zijn nek te zijn gestoken. Een 24-jarige vrouw uit Duivendrecht die zich ook in het pand bevond is door de politie aangehouden. Volgens een getuige zou een ruzie tussen de man en de vrouw uit de hand zijn gelopen. Het incident vond vermoedelijk plaats in de relationele sfeer. Het slachtoffer is, onder begeleiding van de trauma-arts, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en daar geopereerd. Forensisch rechercheurs hebben ter plaatse sporenonderzoek verricht. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Zie ook: Hart van Nelderland SBS6 >>> De Telegraaf  >>> De Echo