Dode en twee gewonden bij schietpartij Jan Evertsenstraat Amsterdam-West

Deel dit bericht via:

Zaterdag 8 oktober 2016

AMSTERDAM – Bij een schietpartij in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West is vannacht een 44-jarige man om het leven gekomen. Twee andere mannen van 50 en 44 jaar raakten gewond. Het incident vond omstreeks 03:50 uur plaats voor de deur van een Turks café. Getuigen hadden meerdere schoten gehoord en belden de politie. De hulpdiensten troffen de drie gewonden aan op straat. Eén van de slachtoffers was zwaargewond en moest worden gereanimeerd. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed kort daarna aan zijn verwondingen. De twee andere slachtoffers liepen lichtere verwondingen op en zijn eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Direct na de schietpartij werd de omgeving afgezocht naar mogelijke verdachten. Kort na het incident is in het Rembrandtpark een 23-jarige man aangehouden, maar al snel weer vrijgelaten toen bleek dat hij toch niets te maken had met het schietincident. Volgens getuigen waren er vier mannen betrokken bij het incident. Zij worden nog gezocht. De politie heeft ook ter plaatse een verdachte aangehouden. Deze man stond gesignaleerd in de politiesystemen en zou niets met de schietpartij te maken hebben. De aanleiding voor de schietpartij is nog onbekend. De straat is enige tijd door de politie afgezet voor sporenonderzoek. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken wordt verzocht zich te melden via 0900-8844.

schermafbeelding-2016-10-08-om-12-42-30

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> RTV Noord-Holland >>> De Echo