Twee fietsers gewond bij ongevallen in Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Woensdag 31 augustus 2016

AMSTERDAM – Twee fietsers zijn woensdag gewond geraakt bij twee afzonderlijke ongevallen in Amsterdam-Noord. Omstreeks 12:40 uur werd een jongedame op de fiets geschept door een auto toen zij op de Johan van Hasseltweg de rijbaan overstak. Het slachtoffer kwam vol op het raam van de auto terecht en liep wonderlijk genoeg slechts lichte verwondingen op waarvoor zij ter plaatse door ambulancepersoneel is behandeld. De inzittenden van de auto bleven ongedeerd. Zowel de auto als de fiets liepen aanzienlijke schade op. Mogelijk heeft een van de partijen het rode verkeerslicht genegeerd. Onderzoek van de politie zal dat moeten uitwijzen.

Rond 14:15 uur was er wederom een aanrijding tussen een fietser en een auto in Noord. Deze keer was een jongeman door een auto geschept op de Landsmeerderdijk bij de Kadoelenbrug. Het slachtoffer zou volgens een getuige vanaf de fietsbrug de weg op zijn gedraaid. De auto kon hem niet meer ontwijken waarop een botsing volgde. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd maar was uiteraard erg geschrokken. Ook bij deze aanrijding raakte zowel de fiets als de auto flink beschadigd. De politie onderzoekt de exacte toedracht tot het ongeval.

Zie ook: De Echo