Drie gewonden bij steekpartij Haarlemmerdijk Amsterdam

Deel dit bericht via:

Dinsdag 30 augustus 2016

AMSTERDAM – Bij een steekpartij op de Haarlemmerdijk in Amsterdam zijn vannacht drie personen gewond geraakt. In bioscoop The Movies was een bedrijfsfeestje aan de gang als omstreeks 02:20 uur een onbekende man komt aangelopen en zonder aanleiding iemand neersteekt die buiten voor de deur van het pand staat. Als het bebloede slachtoffer naar binnen loopt komt de verdachte achter hem aan. Binnen zijn nog tientallen mensen aanwezig en breekt paniek uit als de verdachte nog eens twee mensen neersteekt. De verdachte vluchtte naar buiten maar de toegesnelde politie weet op aanwijzingen van een getuige de 26-jarige verdachte aan te houden. Tijdens de aanhouding heeft een politieman zijn vuurwapen getrokken. De verdachte liet daarbij een bebloed mes op de grond vallen dat door de politie is veiliggesteld. De man is overgebracht naar een cellencomplex. De slachtoffers in de leeftijd van 20 tot 33 jaar oud liepen alle drie steekwonden op in het bovenlichaam en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Rechercheurs van het District Centrum-Noord hebben de zaak in onderzoek.

Zie ook: NOS Journaal (v.a. 08:04 min) >>> Hart van Nederland SBS6 >>> De Telegraaf >>> RTV Noord-Holland >>> De Echo