GVB-bus bekogeld Beukenweg Amsterdam-Oost

Deel dit bericht via:

Zaterdag 27 augustus 2016

AMSTERDAM – Een bus van het GVB is zaterdagavond bekogeld in Amsterdam. De chauffeur van lijn 37 reed omstreeks 23:00 over de Beukenweg in Amsterdam-Oost toen hij ter hoogte van het spoorwegviaduct een harde knal hoorde. Toen de chauffeur achterom de bus inkeek zag hij niets bijzonders en besloot zijn rit te vervolgen. Bij zijn eindbestemming op het Amstelstation werd de chauffeur door twee passagiers die nog in de bus zaten er op gewezen dat één van de ramen aan de rechterzijde van de bus verbrijzeld was. Het vermoeden bestond dat de bus was beschoten waarop de politie werd gealarmeerd. De twee passagiers die als enige in de bus zaten bleven beiden ongedeerd. Inmiddels heeft de politie laten weten dat er niet geschoten is op de bus maar dat er hoogstwaarschijnlijk een steen tegen het raam is gegooid. Het raam van de bus, die wel in de sponning bleef zitten maar in duizenden stukjes was gebarsten, is afgeplakt waarna de bus naar de garage is gereden.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> De Telegraaf >>> RTV Noord-Holland >>> De Echo