Politie houdt verdachte aan na zoekactie in Westelijk Havengebied

Deel dit bericht via:

Maandag 22 augustus 2016

AMSTERDAM – De politie heeft maandagavond met een groot aantal eenheden, waaronder motorrijders, hondengeleiders en een politiehelikopter, gezocht naar een verdachte in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Twee jongemannen op een snorscooter negeerde een stopteken van de politie waarna een achtervolging werd ingezet. Op de Nieuwe Hemweg kon één van de verdachten snel worden aangehouden. De andere ging er vandoor over het goederenspoor tussen de Nieuwe Hemweg en de Westhavenweg. De scooter is hoogstwaarschijnlijk van diefstal afkomstig en is veiliggesteld door een kraanwagen van de politie. Na ruim een uur heeft de politie op de nabijgelegen Gyroscoopweg de tweede verdachte aan kunnen houden.