Gewapende overval op GVB bus Schoonhovendreef Amsterdam-Zuidoost

Deel dit bericht via:

Vrijdag 19 augustus 2016

AMSTERDAM – Een bus van het GVB is vrijdagavond overvallen in Amsterdam-Zuidoost. De overval vond omstreeks 22:50 uur plaats op de Schoonhovendreef bij de halte Schaarsbergenstraat. Twee donkergetinte jongemannen van rond de 17 jaar en gewapend met een mes bedreigde de buschauffeuse van lijn 47. Zij hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt en zijn er rennend vandoor gegaan in de richting van Gein. De buschauffeuse bleef ongedeerd. De politie heeft in de omgeving naar de daders gezocht maar heeft ze helaas niet meer aangetroffen. De recherche is direct een onderzoek gestart. Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen en is specifiek op zoek naar twee mensen die ten tijde van de overval in de bus zaten. Ook mensen die meer weten over de daders of hun vluchtroute spreekt de politie graag. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

UPDATE: zaterdag 20 augustus 2016

AMSTERDAM – De twee specifieke getuigen waarna de politie opzoek is zijn een jongen in een camouflage jack en een meisje met een korte broek. Beiden zaten ten tijde van de overval in de bus.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> RTV Noord-Holland