80 woningen ontruimd na gaslek Paltrok Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Donderdag 7 juli 2016

AMSTERDAM – 80 woningen van de flat Paltrok in de Molenwijk in Amsterdam-Noord zijn donderdagmiddag uit voorzorg ontruimd geweest, nadat buiten de flat tijdens werkzaamheden een gaslek was ontstaan. Ongeveer 65 mensen moesten hun woning verlaten. De brandweer benadrukt dat er geen hoge concentraties gas in de flat zelf waren gemeten, maar dat de bewoners voor de zekerheid de flat uit moesten. Netbeheerder Liander wist het lek na ongeveer twee uur te dichten. De bewoners konden na een laatste controle door de brandweer weer terug naar huis. Vrijwilligers van het team bevolkingszorg van het Rode Kruis ontfermden zich gedurende de ontruiming over de evacu├ęs, die werden opgevangen in een nabijgelegen basisschool.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> De Telegraaf >>> RTV Noord-Holland