Agent schiet op automobilist na inrijden op collega Mercatorplein Amsterdam-West

Deel dit bericht via:

Zaterdag 25 juni 2016

AMSTERDAM – Een politieman heeft vannacht twee schoten gelost op een automobilist op het Mercatorplein in Amsterdam-West. De man was ter hoogte van de Mercatorstraat voor een controle aan de kant gezet maar wilde daar kennelijk niet aan meewerken. Hij reed vervolgens vol gas achteruit tegen een politieman op een scooter. Een collega van de aangereden agent zag zich genoodzaakt om zijn wapen te trekken en op de auto te schieten. Hierbij is de linker voorband van de auto lek geschoten en is het raam van de rechter portier verbrijzeld. De politieman op de scooter was vermoedelijk niet in uniform gekleed maar wel in dienst en reed op een onopvallende snorscooter. De bestuurder van de auto kon uiteindelijk worden aangehouden. Forensisch rechercheurs en personeel van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) hebben ter plaatse sporenonderzoek verricht. Zowel de auto als de politiescooter zijn voor verder onderzoek afgevoerd door een bergingsvoertuig van de politie.

Zie ook: De Telegraaf >>> RTV Noord-Holland >>> Dichtbij