Onthoofd lichaam Nabil Amzieb (23) in uitgebrande auto Amsterdam-Zuidoost

Deel dit bericht via:

Dinsdag 8 maart 2016

AMSTERDAM – In een uitgebrande auto op het Mijehof in Amsterdam-Zuidoost heeft de politie dinsdagnacht 8 maart 2016 een lichaam aangetroffen. Omstreeks 02:15 uur kregen brandweer en politie een melding van een autobrand. Tijdens de bluswerkzaamheden trof de brandweer het lichaam aan. Het lichaam bleek ontdaan te zijn van het hoofd. De politie heeft een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgestart en is met forensisch rechercheurs en medewerkers van het NFI tot ongeveer 13:30 uur ter plaatse bezig geweest met sporenonderzoek. De auto, een donkerblauwe VW Caddy zonder kentekenplaten, is afgevoerd voor verder onderzoek. De auto staat als gestolen gesignaleerd. Onderzoek heef inmiddels uitgewezen dat het om het lichaam gaat van de 23-jarige Nabil Amzieb, hij is een bekende van de politie. Het hoofd is de volgende ochtend, woensdag 9 maart rond 07:00 uur, aangetroffen op de stoep van Fayrouz Lounge op de Amstelveenseweg in Amsterdam.

De uitgebrande auto waarin het onthoofde lichaam van de Amsterdammer Nabil Amzieb in maart werd gevonden, was in gebruik als observatiewagen van de Utrechtse recherche, zo meldt De Telegraaf op woensdag 6 juli 2016. Het gebruik ervan door criminelen lijkt een regelrechte provocatie aan het adres van de politie. De eenheid Amsterdam bevestigt het bizarre feit. De politie houdt er serieus rekening mee dat de observatiewagen van de politie die voor de onthoofdingszaak werd gebruikt, bewust werd gestolen. Een lange neus richting de politie. Volgens bronnen binnen de politie moet ook van binnenuit te zien zijn geweest dat het busje van de politie was, omdat er observatiespullen in zaten. Woordvoerder Marjolein Koek van de eenheid Amsterdam zegt dat hier geen aanwijzingen voor zijn. „Of de Caddy bij toeval is gestolen of bewust, is onderwerp van onderzoek.”

Mijn videobeelden in Opsporing Verzocht (onderstaande video)