Politie onderzoekt mogelijk schietincident in Zaandam

Deel dit bericht via:

Dinsdag 19 januari 2016

ZAANDAM – De politie heeft dinsdag sporenonderzoek gedaan op verschillende plekken in Zaandam. De aanleiding is een mogelijk schietincident in de vroege dinsdagochtend. Buurtbewoners in de omgeving van de Linnaeusstraat en de Heukelsstraat hoorden omstreeks 06:00 schoten of knallen. De politie ging toen in eerste instantie uit van vuurwerk. Toen vanmorgen een buurtbewoner munitie aantrof heeft deze opnieuw de politie gebeld. Die trof inderdaad munitie aan en heeft de Linnaeusstraat en een deel van de Heukelsstraat afgezet voor onderzoek. Ook werd in de Heukelsstraat een geparkeerde auto met een gesneuveld achterruit aangetroffen dat mogelijk door kogels is geraakt. Enkele straten verderop in de Lobeliusstraat heeft de politie bloedsporen aangetroffen. Forensisch rechercheurs hebben ook die sporen veilig gesteld. Of dit met elkaar verband houdt zal worden onderzocht. Met behulp van speurhonden is de omgeving afgezocht naar meer sporen. Ook een politiehelikopter heeft vanuit de lucht beelden van de omgeving vastgelegd.