Liquidatie Eaneas Lomp (27) Spinozahof Krommenie; vluchtauto uitgebrand in Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zaterdag 7 november 2015

KROMMENIE / AMSTERDAM – Op het Spinozahof in Krommenie is vannacht de 27-jarige Amsterdamse crimineel Eaneas Lomp¬†doodgeschoten. Omstreeks 01:50 uur kreeg de politie de melding dat buurtbewoners schoten hadden gehoord. Na enig onderzoek werd het slachtoffer op straat liggend naast een auto aangetroffen. De inzet van de hulpdiensten kwam voor het slachtoffer te laat, Eaneas Lomp is ter plaatse overleden. Verspreid over de hele straat zijn meerdere kogelhulzen aangetroffen. Kort na deze melding brandde een auto uit op de Meteorenweg in Amsterdam-Noord bij Sportpark de Melkweg. Mogelijk dat dit de vluchtauto van de dader(s) is geweest. Op beide plaatsen is de politie bezig met sporenonderzoek. Eaneas Lomp is verdachte geweest in de zaak van de “vergismoord” op Stefan Regalo Eggermont op 13 juli 2014.¬†In het programma Opsporing Verzocht, van dinsdag 15 november 2016, laat de politie weten dat de uitgebrande auto inderdaad de vluchtauto van de daders is geweest. De auto ging vrijwel geheel in vlammen op maar achterin de auto worden nog wel een automatisch vuurwapen en een pistool aangetroffen.

 

Panorama 43-2017