Gasexplosie verwoest viskraam Buikslotermeerplein Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zondag 7 augustus 2011

AMSTERDAM – Op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord heeft een gasexplosie in een viskraam een enorme ravage aangericht. Het incident vond omstreeks 01:30 uur plaats. De klap was tot in de verre omtrek te horen. Door de ontploffing werden ramen van omliggende winkels en woningen vernield. Brokstukken van de volledig vernielde viskraam liggen over een groot gebied verspreid. Glaszetters hebben noodreparaties verricht aan de beschadigde panden. Bij de ontploffing raakte wonder boven wonder niemand gewond. De politie hield drie mannen aan die de hulpdiensten stoorden en door de afzetting wilden lopen. De brandweer heeft de brand die na de explosie ontstond geblust. Uit onderzoek is gebleken dat er vermoedelijk een gaslek was en een vonk de explosie heeft veroorzaakt.